Hennepplantage en crystal meth-lab op Spuiplein geven inzicht in ondermijnende criminaliteit

Hennep
Hennep
DEN HAAG - Op het Spuiplein is nog tot en met woensdag te zien hoe de gemeente omgaat met ondermijnende criminaliteit. Voor het evenement 'Ondermijning in beeld' is op het plein een tent te vinden waar een nagebouwde hennepplantage en een crystal meth-lab te vinden is. Ook kun je op een interactieve manier kennismaken met de criminaliteitsvorm.
Net als heel Nederland krijgt ook Den Haag steeds vaker te maken met georganiseerde ondermijnende criminaliteit, zo valt te lezen. Bij ondermijning maken criminelen gebruik van legale bedrijven en diensten voor illegale activiteiten, daardoor neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af.
Voorbeelden van ondermijning zijn het witwassen van drugsgeld door een restaurant te openen of iemand kan een hennepkwekerij in een woning hebben wat wat risico's op brand en waterschade met zich meebrengen.
Tot en met woensdag is op het Spuiplein een aantal voorbeelden van ondermijnende criminaliteit. Op maandag is het evenement tot 18.00 uur te bezoeken, op dinsdag kan dat tussen 16.15 uur en 17.00 uur en op woensdag kan dat tussen 16.00 uur en 17.00 uur. Het evenement is gratis te bezoeken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!