Twee gewonden bij grote uitslaande brand in Rustenburg-Oostbroek

De vlammen sloegen uit het pand
De vlammen sloegen uit het pand © Regio15
DEN HAAG - Bij een grote uitslaande brand in een huis aan de Weesperstraat in Rustenburg-Oostbroek hebben de twee bewoners brandwonden opgelopen. Vijf omliggende woningen zijn ontruimd. 'De vlammen sloegen aan alle kanten de woning uit', zegt een woordvoerder van de brandweer.
De brand brak uit rond 2.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag. Een bewoner zei dat ze met de frituurpan bezig waren en daar is het fout gegaan, zegt woordvoerder Wilco van der Hee in Bob Staat Op. De brandweer schaalde op naar 'grote brand' en rukte met meerdere wagens uit naar de Weesperstraat.
De bewoners konden zelf naar buiten komen. De twee zijn in de ambulance gecontroleerd op rookinhalatie en worden behandeld aan brandwonden aan hun handen. 'Ze hebben zelf geprobeerd de brand te blussen', aldus de brandweer. Bij de brand is een kat overleden. 'Tijdens de nacontrole is er een kat gevonden in het appartement, die heeft de brand niet overleefd', aldus de woordvoerder.

Huizen ontruimd

Bewoners van vijf huizen rondom de brandende portiekwoning moesten tijdelijk naar buiten. De brandweer had het vuur na enige tijd onder controle en controleert. Het huis waar de brand uitbrak is helemaal uitgebrand en voorlopig niet bewoonbaar. Ook de bewoners van twee andere woningen konden vannacht nog niet naar huis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!