Theatertour Tim Akkerman in première: 'En nu het land door, heel veel zin in'

DEN HAAG - Na twee jaar kon de theatervoorstelling van Tim Akkerman éindelijk doorgaan. In de Koninklijke Schouwburg was maandagavond de première. 'Zo'n première is altijd spannend maar alles viel op z'n plek. Het publiek en wij gingen laaiend enthousiast naar huis', blikt Tim de volgende ochtend terug in Bob Staat Op.
Tim komt oplopen met zijn allereerste gitaar, een cadeautje van z'n ouders, uitgezocht bij Rock Palace. Hij zingt een liedje over moederdag. 'Dit is het eerste liedje dat ik schreef, ik was toen 13.' Het is het begin van een voorstelling die je meeneemt door de 23-jarige carrière van de zanger.
De zanger vertelt over zijn - soms lastige - jeugd; 'Ik was onhandelbaar'. Over zijn eerste baan bij Rock Palace (hoe kan het ook anders) en over de ontmoeting met Jamie, Bas en Spike, het begin van de DI-RECT. 'Die gasten konden meteen alles meespelen, ook mijn zelfgeschreven liedjes.'

Van DI-RECT tot Springsteen

Van alles van die 23 jaar komt voorbij, van een blokje DI-RECT-nummers tot Bruce Springsteen. 'Mijn grote inspirator.' De show heeft nostalgie, mooie liedjes en humor. Tim en zijn band The Ivy League zijn een geoliede machine en het plezier spat er van af.

'Alles viel op z'n plek'

De volgende ochtend stuitert Tim nog van de energie. Met een ongelofelijke glimlach heeft ie vannacht 'naar het plafond lopen staren'. 'Zo'n première is altijd spannend maar alles viel op z'n plek. Het publiek en wij gingen laaiend enthousiast naar huis', zegt hij op Den Haag FM.
En zelfs na 23 jaar optreden zijn er nog zenuwen. 'Die heb je altijd, gezonde zenuwen. Die houden je scherp.' Dat er familie en vrienden in de zaal van de Koninklijke Schouwburg zitten maken die zenuwen niet minder, in tegendeel zelfs. 'Die kijken anders naar je. Je hoopt dat alles dan maar goed gaat en niet ergens het licht uitvalt.'

Trotse dochter

Aan het eind van de avond, tijdens een staande ovatie, komt zijn dochter Lila het podium op. 'Ik heb dit niet voorbereid maar wil toch wat zeggen', zegt ze trots tegen haar vader.
'Die verraste mij, ze stond ineens achter me. Ze zei zulke lieve woorden. Afgelopen week was ik niet de meest gezellige papa maar het was voor het goede doel. De tranen liepen net niet over de wangen. Zo gaaf als je eigen kind dat zegt', vertelt Tim.
Volgens Lila was het de afgelopen weken een zooitje in huis. En dat terwijl de theatertour door corona twee jaar werd uitgesteld. 'In 2020 was het ook een zooi, het wordt tijd om op te ruimen haha', zegt Tim.
Auto inpakken en het land door
Hij is blij dat hij zijn voorstelling alsnog kan doen, ook al is die wat anders geworden. 'Iets meer verhalend, ik vertel de achtergrond van liedjes en over mijn loopbaan.' En nu de op tour. 'Auto inpakken en het land door. Ik kijk er erg naar uit, ik heb er heel veel zin in', zegt Tim.
De tour van Tim Akkerman en The Ivy League is tot 17 december te zien.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!