Inchecken bij HTM kan nu ook met je pinpas

© HTM
DEN HAAG - In de bus en tram van HTM kan je vanaf vandaag inchecken met je pinpas, mobiel of creditcard. Reizen met je pinpas werkt hetzelfde als met je ov-chipkaart, je kan gewoon inchecken bij de kaartlezer. Je moet hem wel uit je portemonnee of pasjeshouder halen.
Volgens HTM moet je wel goed opletten dat je met dezelfde betaalpas in- en uitcheckt. 'Een betaalpas of creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening. De reiziger wordt dus nadrukkelijk erop gewezen om bij het in- en uitchecken dus dezelfde pas te gebruiken', aldus HTM.
De kosten van je reizen van de dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag in z'n geheel afgeschreven van je rekening. Je kan je reisoverzicht ook terugvinden op de site van OVpay.
De bankpassen van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, of SNS zijn geschikt voor het inchecken. Ook Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS) doen het in het ov en buitenlandse passen van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!