'Voorkom huisuitzettingen door hoge energieprijzen, denk mee in oplossingen'

Martijn Balster
Martijn Balster © Den Haag FM
DEN HAAG - De gemeente roept particuliere verhuurders op om mensen komende winter niet uit huis te zetten. Het college vreest dat mensen door de hoge energieprijzen in de problemen kunnen komen. Verhuurders wordt gevraagd om coulant te zijn en mee te denken in oplossingen. 'In de coronapandemie zijn huisuitzettingen ook tegen gegaan, laten we dat nu opnieuw doen.'
'We maken ons grote zorgen over de grote groepen mensen die volledig in de knel raken door de energieprijzencrisis en hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Naast de dagelijkse stress die dat met zich meebrengt, maken zij zich ook ernstige zorgen of ze door betaalachterstanden op straat komen te staan', zegt woonwethouder Martijn Balster (PvdA).
Hoewel de gemeente geen invloed heeft op de particuliere huursector rekent Balster wel op samenwerking. 'Mensen op straat zetten levert alleen maar meer onrust en problemen op, wees daarom coulant bij mensen in nood, denk mee in oplossingen en voorkom dat mensen en gezinnen worden uitgezet. Het zou bovendien ontzettend helpen als het kabinet samen met koepelorganisaties hier ook landelijk op in zou zetten.'

Woningcorporaties

Met woningcorporaties zijn eerder al afspraken gemaakt om uitzettingen tegen te gaan. Zo is in een convenant afgesproken om huren laag te houden en hulp op maat te bieden. Daarbij wordt door de corporaties in de gaten gehouden of er betalingsproblemen zijn, daardoor kunnen ze problemen vroegtijdig signaleren en, samen met de gemeente, op zoek gaan naar oplossingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!