Spuigasten: afscheidsinterview met raadslid Frans de Graaf (VVD)

Frans de Graaf
Frans de Graaf © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: raadslid Frans de Graaf (VVD).
Frans de Graaf zit sinds 2014 voor de VVD in de Haagse gemeenteraad. In de vorige collegeperiode was hij ook fractievoorzitter. Daarnaast werkt hij bij de provincie Zuid-Holland. Vorige week schreef hij een brief aan de burgemeester dat hij zijn functie in de politiek neerlegt en liet hij in een mail aan zijn collega's in het provinciehuis weten dat hij ook daar stopt.
De Graaf is getrouwd met een Indonesische vrouw. Haar ouders hebben een hotel met dertig kamers en een aantal huisjes in Ambarita, een dorpje aan het Tobameer, op Noord-Sumatra. Toen De Graaf en zijn vrouw daar in mei van dit jaar weer op bezoek waren, werd duidelijk dat de schoonouders van de politicus wilden stoppen met het uitbaten ervan.

Afscheid van Haagse politiek na bijna tien jaar

Het betekent een afscheid van de politiek, na bijna tien jaar. 'Belangrijk en eervol werk', vindt De Graaf zelf. 'Het is heel mooi om in de stad dingen te kunnen bereiken.' Zelf vond hij het mooiste moment de verkiezingen van 2018. De VVD had daarvoor nog maar vier zetels in de Haagse raad. Maar dankzij volgens hem een 'goed plan' voor de campagne kreeg de partij er toen weer zeven. 'Dat was fantastisch. De emotionele ontlading was gigantisch.'
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!