'We dragen geen witte jassen', nieuwe Huiskamer Poli Bronovo helpt ouders met pittige start

Foto ter illustratie: Brytny.com (Unsplash)
Foto ter illustratie: Brytny.com (Unsplash)
DEN HAAG - Ouders die een moeilijke start hebben met hun pasgeboren baby kunnen sinds kort terecht in de Huiskamer Poli in HMC Bronovo. 'De huiskamer is een warme, vriendelijke en veilige plek. Er heerst geen ziekenhuissfeer. We dragen bijvoorbeeld ook geen witte jassen', zegt kinderarts Janneke Kreijen-Meinesz.
Bij de nieuwe poli kunnen kersverse ouders terecht met kindjes die te vroeg geboren zijn of kinderen die niet genoeg wogen bij de geboorte. De kinderen blijven twee jaar onder controle bij de poli en worden door verschillende zorgprofessionals geholpen, zoals een fysiotherapeut, psycholoog en logopedist.
HMC deed inspiratie op bij de Integrale Gezinspoli van het HagaZiekenhuis en Het Kleine Helden Huis in Rotterdam, waar ze ook zulke zorg verlenen.
Kinderarts Janneke Kreijen-Meinesz
Kinderarts Janneke Kreijen-Meinesz © HMC

'Huiselijke sfeer belangrijk'

De kinderarts heeft de huiskamer zelf ingericht met hulp van fysiotherapeut Mariette Daniels. Het staat er vol met planten en speelgoed. 'We hebben de muren behangen en geverfd en meubels uitgezocht in de kringloopwinkel', vertelt ze.
'De huiselijke sfeer is belangrijk, omdat ouders en kinderen dan meer ontspannen zijn. We kunnen in deze omgeving goed luisteren naar de behoeften. Elk gezin is anders en samen bekijken we wat de juiste zorg is.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!