Hoe vind jij het aanbod van kunst en cultuur? Gemeente vraagt met enquête input van stadsgenoten

DEN HAAG - Om erachter te komen hoe er in Den Haag naar het aanbod van kunst en cultuur wordt gekeken is er nu een online vragenlijst van de gemeente. Daarin kan je ook aangeven wat je belangrijk vindt voor de toekomst.
De gemeente zegt het belangrijk te vinden dat kunst en cultuur voor alle inwoners beschikbaar is, of dat nu het bespelen van een instrument, het bezoeken van een voorstelling, of het zien van een film is. De vragenlijst is er om de gemeente inzicht te geven in het aanbod en te zien wat eventuele wensen voor de toekomst zijn. De antwoorden worden meegenomen in de nieuwe Cultuurvisie.
'Den Haag heeft een veelzijdige kunst- en cultuursector. Van musea en gezelschappen met (inter)nationale bekendheid tot geweldige amateurkunstenaars. We willen een stad zijn en blijven waar deze activiteiten kunnen bloeien voor onze eigen inwoners en voor bezoekers', zegt cultuurwethouder Saskia Bruines (D66).

'Belangrijk om inwoners te horen'

'De afgelopen maanden heeft de gemeente verschillende gesprekken gevoerd met inwoners, kunstenaars en medewerkers van culturele organisaties. Daarin hebben we veel gehoord over wat er goed gaat en wat er beter kan in de toekomst. Om te komen tot een cultuurvisie die aansluit op de wensen en behoeften van de Haagse inwoners is het heel belangrijk om ook hun mening te horen.
Met het invullen van de vragenlijst maak je kans op drie gratis bezoeken aan culturele instellingen in de stad. De enquête kan ook anoniem worden ingevuld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!