Zorgminister Kuipers krijgt corona-herhaalprik in Den Haag, eerste vijftigers kunnen afspraak maken

© Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Twitter)
DEN HAAG - Zorgminister Ernst Kuipers (D66) heeft vandaag zijn herhaalprik gehaald bij GGD Haaglanden in Den Haag. Vanaf vandaag kan iedereen die geborgen is in 1964 of eerder een afspraak maken voor een prik.
Vorige week kondigde de minister aan dat vanaf vandaag iedereen uit de leeftijdscategorie 40 tot 60 jaar die dat wil, zich stapsgewijs bij de GGD kan melden om een afspraak te maken voor een herhaalprik. Deze groep ontvangt geen brief maar wordt opgeroepen via de website en sociale media van de GGD
Mensen van zestig jaar en ouder, zorgmedewerkers en mensen met medische risico's waren als eerste groepen aan de beurt voor de boostervaccinatie.

Afspraak maken

In Haaglanden lijkt een nog grotere groep zich te kunnen melden voor de vaccinatie. Op de website van GGD Haaglanden valt te zien dat iedereen geboren in of voor 1967 een afspraak kan maken via planjeprik.nl of of het landelijke telefoonnummer 0800 7070.
Bij deze vaccinatieronde krijgen mensen de aangepaste vaccins van Pfizer/BioNTech of Moderna. Die zijn bijgewerkt zodat ze ook werken tegen de omikronvariant van het coronavirus.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!