ADO wint van amateurs Excelsior ‘31 in bekerwedstrijd

Thomas Verheydt
Thomas Verheydt © ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft het bekerduel tegen Excelsior ’31 met 2-3 gewonnen. Na een 2-1 achterstand vlak na rust zorgden ADO-invallers Thomas Verheydt en Malik Sellouki ervoor dat de ploeg van trainer Dirk Kuijt op voorsprong kwam. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar.
De eerste helft van het duel was gezapig. Excelsior ’31 ging fanatiek van start en probeerde het ADO moeilijk te maken. Na een half uurtje vonden de amateurs een gaatje in de Haagse verdediging en werd doelman Luuk Koopmans verschalkt: 1-0.
De meegereisde Haagse supporters konden al snel opgelucht adem halen. Excelsior-verdediger Alex de Jong schoof de bal vijf minuten na het openingsdoelpunt achter zijn eigen keeper. Met een gelijke stand werd de rust gehaald.

Excelsior '31 na rust weer op voorsprong

Met het inbrengen van Joël Zwarts, Thomas Verheydt en Malik Sellouki wilde ADO na rust snel op voorsprong komen. Het liep anders voor de Haagse equipe. Binnen twee minuten stond het 2-1 voor de thuisploeg.
Daarna was het woord aan de ADO-spelers die op de bank begonnen. Invaller Sellouki krulde de 2-2 al snel binnen, waarna ook Verheydt een duit in het zakje deed. Na een uur spelen had ADO de zo begeerde voorsprong te pakken.

De Graafschap

Daarna speelde ADO het duel professioneel uit zonder al te veel kleerscheuren. Wel werd Verheydt zeven minuten voor tijd uit voorzorg gewisseld. Komende vrijdag speelt de ploeg van Dirk Kuijt tegen De Graafschap.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!