Scooterrijder (22) getaserd en aangehouden in Scheveningen na achtervolging

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een 22-jarige scooterrijder is dinsdagavond na een politie-achtervolging in Scheveningen getaserd en aangehouden. Agenten wilden de bestuurder aanspreken omdat hij met een telefoon in zijn hand reed. De bestuurder besloot dat stopteken te negeren en te vluchten. In de Van Slingelandtstraat kon de politie de man aanhouden
Motoragenten zagen rond tien voor negen in de avond een snorfietser over de Nieboerweg rijden met een telefoon in zijn hand. Agenten wilden hem staande houden, maar de snorfietser besloot ervandoor te gaan. Enkele straten verder, in de Van Slingelandtstraat ging de scooterrijder onderuit nadat het voorwiel een plantenbak raakte. Daarbij werd een geparkeerde auto geraakt.
De bestuurder viel waarna hij er te voet vandoor ging. Een agent volgde hem en heeft hem getaserd. Daarop viel de verdachte nogmaals. Met een wond aan zijn gezicht is hij naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is een bloedonderzoek gedaan omdat men vermoedt dat de bestuurder onder invloed zou hebben gereden. Het onderzoek moet daar duidelijkheid over geven. De man is aangehouden en zijn vervoermiddel is in beslag genomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!