Wedstrijd ADO Den Haag - Roda JC verplaatst vanwege openingswedstrijd WK

© ADO Den Haag
DEN HAAG - De wedstrijd ADO Den Haag - Roda JC wordt gespeeld op woensdagavond 16 november om 20.00 uur. Dat meldt de KNVB. Het duel zou in eerste instantie op zondag 20 november om 20.00 uur worden gespeeld.
De nationale voetbalbond geeft aan dat de wedstrijd wordt verplaatst omdat de openingswedstrijd van het WK een dag eerder is dan gepland. Er is namelijk besloten dat de groepswedstrijd van gastland Qatar tegen Ecuador niet op maandag 21 november maar op zondag 20 november wordt gespeeld. Rond dat duel zal ook de officiële openingsceremonie plaatsvinden.
De KNVB wil niet dat de duels in de eerste divisie worden gespeeld op de speeldagen van de groepswedstrijden op het WK. Naast de wedstrijd van ADO Den Haag is daarom ook het duel MVV - Almere City verplaatst. Dat duel stond ook zondag 20 november op de planning. Beide ploegen spelen nu op zaterdag 19 november tegen elkaar.

Bijna maand geen wedstrijd voor ADO

De verplaatsing van het duel tegen Roda JC, betekent dat ADO bijna een maand geen wedstrijd hoeft te spelen. Na de wedstrijd op 16 november, komt de ploeg van Dirk Kuijt pas weer op 11 december in actie. Almere City is dan de tegenstander.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!