Hart voor Den Haag pleit voor proef met online gebiedsverboden voor drillrappers

Rachid Guernaoui
Rachid Guernaoui © Den Haag FM
DEN HAAG - Drillrappers zouden online gebiedsverboden moeten krijgen, waardoor ze geen posts meer kunnen plaatsen. Daarvoor pleit oppositiepartij Hart voor Den Haag. 'Den Haag kent veel geweld dat door drillrappers wordt veroorzaakt, daarnaast ontstaan er te vaak rellen door oproepen die worden gedaan op social media', zegt raadslid Rachid Guernaoui.
In Amsterdam heeft burgemeester Femke Halsema aangekondigd te willen experimenteren met zo'n gebiedsverbod. Er is onderzocht of zoiets juridisch mogelijk is, nu dat is afgerond gaat de proef daar van start. In Utrecht werd door burgemeester Sharon Dijksma al eens een online gebiedsverbod opgelegd. Toen mocht een Zeistenaar bepaalde uitlatingen niet nogmaals doen of delen op het internet.
Hart voor Den Haag heeft er wel oren naar om zoiets ook in Den Haag te gaan doen. 'Met de Amsterdamse juridische analyse in de hand kan Den Haag het geweld en de rellen voorkomen. Daarom wil Hart voor Den Haag dat we het Amsterdamse voorbeeld gaan volgen.' De partij heeft het college gevraagd hoe ze kijkt naar de proef in de hoofdstad en of ze deze ook wil starten in onze stad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!