Uittips Den Haag: 50 jaar PAARD, Halloween in Drievliet en Divali

Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig
Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig © Nikki Born
DEN HAAG - Vier het 50-jarig bestaan van het PAARD, ga griezelen in Drievliet of ga headbangend de avond door bij Motorkontje in De Zwarte Ruiter. Wij zetten de leukste uittips voor je op een rij.

PAARD 50 jaar

Het PAARD is jarig! Op 21 oktober 1972 ging het Paard van Troje open. 'Er werden huisregels opgesteld die eenvoudig op de muur werden geschreven. Wat nu compleet logisch lijkt was toen noodzakelijk om aan de bezoekers te melden.'
Deze periode kent veel uitersten: van rustige yogalessen en meditatiecursussen in de kapel tot demonstraties, bezettingen en zelfs een kortstondige sluiting.
Een week lang wordt de verjaardag gevierd, met het The Time is Now Festival, er is een Kitchen Concert met chefkok en kunstenaar Jasper Udink ten Cate. Ook is er een documentaire gemaakt en komt er een fototentoonstelling in de tramtunnel.
Het programma bekijken kan op de site van het PAARD.

De Betovering

Het herfstvakantie staat voor de deur en traditiegetrouw betekent dat een week lang festival De Betovering. Op maar liefst 55 locaties is er van alles te doen. Van de voorstelling Systeem 2 of de dansvoorstelling Meneer Pannenkoek, tot alles over het eten van 350 jaar geleden. In de Koninklijke Schouwburg kan je naar de circusvoorstelling Sol Bémol. En het festival wordt afgesloten met de Roller-Disco.
Check de site van De Betovering voor het programma en of er nog kaarten zijn.

Tentoonstelling 40 bijzondere vondsten

De Haagse bodem ligt voor historische schatten die teruggaan tot het stenen tijdperk. Van een muizenval tot zilverschat, hondenschedels en leeuwenbotten. Vanwege het 40-jarig bestaan van de archeologieafdeling van de gemeente Den Haag zijn veertig bijzondere vondsten tentoongesteld in het Atrium van het stadhuis.

Halloween in Drievliet

In de herfstvakantie kan je bij Familiepark Drievliet lekker griezelen met Happy Halloween. Er is een Halloween-markt en kinderen kunnen leren hoe je van een pompoen een lantaarn maakt. Wil je er zelf griezelig uitzien? Dan kan je je laten schminken. Er is een heus Spookmuseum en in het Parktheater kan je een spannende show bezoeken.
Meer weten? Check de site van Drievliet.

Divali in het Laaktheater

Het Laaktheater staat zaterdag in het teken van Divali, het Hindoestaanse lichtjesfeest.
Leven is verbondenheid. Niet alleen tussen mensen onderling, maar ook tussen de mens en alle andere schepselen. Dat is waartoe Divali de mens oproept!
De avond wordt gepresenteerd door Monique Badloe, de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Bisoen Biharie, Parvesh Pirkhan en Awinash Sathoe. De zangers van de avond zijn Anish Harpal, Karishma Datai en Pooja Bidjai.
Meer informatie vind je op de website van het Laaktheater.

Motorkontje

Van Slayer en The Eagles Of Death Metal tot The Ramones en AC/DC: van alles komt voorbij tijdens Motorkontje in De Zwarte Ruiter. De Haagse DJ's Grand Lizard & IJzerman halen alles uit de kast met het betere smijt- en beukwerk.
Nou hup! Draaien met dat lekkere motorkontje van je!
Motorkontje is elke derde vrijdag van de maand. Voor meer info check je de site van De Zwarte Ruiter.

Robot Familiedag

In museum Beeld en Geluid kan je zondag naar de Robot Familiedag. Daar leer je alles over robots en kan je er zelf een bouwen.
Hoe en waarom worden robots gemaakt? Wat voor robots bestaan er en welke functie hebben ze? Sinds wanneer zijn ze er?
Tickets en tijden check je op de site van Beeld en Geluid.

Nieuwe fietsroute Buitenkunst

Houd je van fietsen en nieuwe plekken ontdekken? Dan kan je een nieuwe fietsroute doen van Buitenkunst, langs openbare kunstwerken. Vanaf vrijdag is er een nieuwe route door Leidschenveen-Ypenburg beschikbaar.
De Vinex-wijk bestaat inmiddels twintig jaar. Door kunst toe te voegen werd geprobeerd de wijk wat meer ziel te geven. 'Vandaar dat er hier nu zoveel bijzondere kunstwerken te zien zijn: een kapelletje op een terp, een hele zwerm vogelkoppen op dakranden en gevels en niet te vergeten drie reusachtige paddenstoelen met helikopterwieken.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!