Woon je in de Vruchtenbuurt? Dan kan je mede-eigenaar worden van dit zonnedak

© Bill Mead (Unsplash)
DEN HAAG - Samen met je buurtgenoten schone energie opwekken? Bewoners van de Vruchtenbuurt kunnen nu investeren in een collectief zonnedak dat wordt geplaatst op de Aikido-school aan de Mient. Met het initiatief van energiecoöperatie Sterk op Stroom wordt groene energie lokaal verdeeld.
Op het dak is plaats voor 166 zonnepanelen. Buurtbewoners moeten het initiatief financieel mogelijk maken en kunnen daar vervolgens zelf van profiteren. 'Een mooi initiatief om als buurtbewoner aan mee te helpen', zegt organisatie Duurzaam Den Haag.
Als je woont in een huurhuis of aangesloten bent bij een VvE waar niet iedereen in hetzelfde wil investeren, dan is het moeilijker om zonnepanelen op je dak te plaatsen. 'Dat is jammer, want met zonnepanelen kan je schone energie opwekken en bijdragen aan een duurzame stad en wereld', aldus Duurzaam Den Haag. Het collectieve zonnedak moet bijdragen aan de energietransitie van de Vruchtenbuurt.
Sterk op Stroom geeft aan dat ook sommige huishoudens die náást de Vruchtenbuurt wonen, kunnen investeren in het zonnedak. De coöperatie biedt de panelen aan in delen van €50,- en hoopt op een deelname van 250 tot 300 buurtgenoten, die elk gemiddeld zes delen voor hun rekening nemen.
Iedereen die in de Vruchtenbuurt woont met de postcode 2565, 2564, 2547, 2552, 2555, 2563 of 2566 kan meedoen met het zonnedak. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van Sterk op Stroom.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!