Ockenburghstraat krijgt nieuw asfalt en is een week dicht

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Ockenburghstraat gaat op de schop, de straat krijgt nieuw asfalt vanaf de Laan van Meerdervoort tot de Loosduinse Hoofdstraat. Het werk gebeurt in twee delen tussen 24 oktober en 1 november. De gemeente waarschuwt voor geluidsoverlast. 'We vragen uw geduld en begrip hiervoor.'
Het asfalt van de Ockenburghstraat is er slecht aan toe, dus moet worden vervangen. Het oude asfalt wordt gehaald en er wordt nieuwe geplaatst. Er worden dus ook nieuwe witte lijnen aangebracht en er komen detectielussen voor het verkeerslicht. Die meten hoeveel auto's voor het stoplicht staan.
Op 24 oktober wordt begonnen met de weg richting de Loosduinse Hoofdstraat. In de eerste avond en nacht wordt er ook gewerkt. Daarna zijn de werktijden van 7.00 tot 16.00 uur. Als het nodig is, wordt er ook andere avonden en nachten aan de weg gewerkt.
Vanaf vrijdagavond 28 oktober tot en met dinsdag 1 november wordt er gewerkt aan de weg vanaf de ingang naar crematorium Ockenburgh tot en met het kruispunt van de Laan van Meerdervoort. De werktijden zijn van vrijdagavond 20.00 uur tot dinsdagochtend 06.00 uur. Er wordt overdag, in de avond en in de nacht gewerkt.

Omleidingen

Auto's en het openbaar vervoer worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs.
Auto’s moeten omrijden via de Machiel Vrijenhoeklaan, De Savornin Lohmanlaan of Laan van Meerdervoort naar Groen van Prinstererlaan, Houtwijklaan, Escamplaan.

Openbaar vervoer

HTM-buslijnen 24, 26 en EBS-buslijn 31 rijden tijdens het werk een andere route. De bushaltes Westduin en Ockenburghstraat zijn tijdens het werk niet in gebruik.
De gemeente roept mensen op om alleen in de parkeervakken te parkeren. Zo kunnen de ambulance, brandweer en politie er goed langs.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!