Felyx beloont gebruikers die scooters beter verdelen in drukke gebieden

Scooters bij het Zwarte Pad
Scooters bij het Zwarte Pad © Den Haag FM
DEN HAAG - Hoewel de stad er vol mee lijkt te staan, kan het soms tóch moeilijk zijn om er eentje in de buurt te vinden; we hebben het over deelscooters. De elektrische voertuigen staan vaak met veel op een kluitje, waardoor veel gebruikers een scooter mislopen. Om dit probleem aan te pakken, gaat aanbieder Felyx haar gebruikers belonen wanneer zij meewerken aan een betere verdeling van de scooters door de stad.
Voor dit nieuwe systeem heeft Felyx speciale beloningsgebieden aangewezen waarin je je scooter kunt parkeren. Elke keer wanneer je het voertuig binnen dit gebied op de standaard zet, verdien je €0,90.
Deze gebieden zijn te vinden in de buurt van drukke plekken - zoals treinstations en universiteiten - en zijn in de Felyx-app blauwgekleurd en gemarkeerd met een cadeautje. Dit zorgt ervoor dat e-scooters gelijk verdeeld blijven over de stad en beschikbaar blijven voor zoveel mogelijk rijders.

Prijsveranderingen

Aan de andere kant wordt een gemiddeld ritje met een deelscooter van Felyx weer iets duurder door de stijging van de energieprijzen. Daarom heeft de aanbieder per 21 oktober haar starttarief met €0,25 verhoogd.
In Den Haag zijn er honderden elektrische scooters beschikbaar van meerdere aanbieders. Plekken waar vaak veel deelscooters staan, zijn onder andere het centrum, Bezuidenhout en Scheveningen. Eerder dit jaar werd er al geklaagd wegens overlast van deelscooters in Scheveningen, tijdens het zomerse weer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!