Wapens, drugs en shisha in beslag genomen bij grote controle rond station Hollands Spoor

In beslag genomen drugs
In beslag genomen drugs © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Bij een grote handhavingsactie in de Stationsbuurt en Rivierenbuurt zijn wapens, shisha en drugs in beslag genomen. Daarnaast werd voor 42.000 euro aan openstaande belastingen geïnd en werd er extra gehandhaafd op zwartrijden, foutparkeren en misstanden in de horeca.
De in beslag genomen wapens betroffen een mes en een boksbeugel. Deze werden ontdekt tijdens een grote verkeerscontrole, waar tevens een aantal keer handelshoeveelheden softdrugs aan werd getroffen. In vijf gevallen was er sprake van openstaande verkeersboetes en bij twee personen werd een openstaand signalement voor het afstaan van DNA geconstateerd. Zij hebben dit ter plekke moeten doen.
Tijdens een gezamenlijke horecacontrole van onder meer politie, brandweer en de NVWA zijn veel misstanden aan het licht gekomen. Bij geen enkele onderneming was alles in orde. Zo was er sprake van een verlopen kansspelvergunning, elektrafraude, het ontbreken van een energiecontract en gebrekkige voedselveiligheid.
Een horecagelegenheid bewaarde kip buiten de koelkast
Een horecagelegenheid bewaarde kip buiten de koelkast © Gemeente Den Haag

Te hoge huur

De Haagse Pandbrigade bracht een bezoek aan 26 woningen, waar gecontroleerd werd op illegale inschrijvingen, fraude aan de elektrameter en de aanwezigheid van rookmelders. Bij acht woningen bleek er sprake van illegale kamerverhuur en in vier gevallen werd er extreem hoge huur geïnd. Hier zat een uitschieter tussen van 2.400 euro exclusief voor een driekamerwoning.
Bij de parkeercontrole werden ruim 5.300 auto's gescand. Dit leverde 41 boetes voor fout parkeren en 131 naheffingen voor niet betaald parkeren op. Gemeentelijke handhavers spraken met bewoners over het voorkomen van onveilige situaties die ontstaan door foutparkeren op stoepen of hoeken.
Een scootercontrole
Een scootercontrole © Gemeente Den Haag

Druk op leefbaarheid

De gemeente legt uit waarom een dergelijke handhavingsactie in deze wijken gehouden wordt. 'Er ligt druk op de leefbaarheid en veiligheid van deze wijken door de aanwezige horeca en de prostitutiezone, ondermijning en de vele bezoekers die vanaf de stations naar het centrum lopen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!