Jubilerend PAARD ontvangt Haagse Parel: 'Na vijftig jaar nog midden in popcultuur'

Directeur Majel Blonden op het podium in het PAARD
Directeur Majel Blonden op het podium in het PAARD © Maarten Ederveen
DEN HAAG - Poppodium PAARD in Den Haag is onderscheiden met de Haagse Parel. Dat is een prijs voor Haagse bedrijven en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de economie in de stad. Het PAARD bestaat inmiddels vijftig jaar.
De onderscheiding werd vrijdagavond uitgereikt door wethouder Saskia Bruines aan PAARD-directeur Majel Blonden. 'Deze Haagse Parel is voor iedereen die in het PAARD werkt of gewerkt heeft', reageert Blonden. 'Door de jaren heen heeft PAARD verschillende transformaties ondergaan, dat geldt ook voor de bezoekers. Er zijn zoveel verhalen te vertellen: van memorabele concerten tot ongemakkelijke situaties of zelfs liefdesverhalen. Trots zijn we er op dat we nu vijftig jaar PAARD kunnen vieren en dat we nog steeds na vijftig jaar midden in de popcultuur van Den Haag staan.'
Ook wethouder Bruines zegt trots te zijn op dé poptempel die in de top tien van poppodia van Nederland staat. 'Na al die jaren komen hier nog steeds veel Haagse bands en Nederlandse acts met veel plezier optreden, daarbij is het PAARD ook ontzettend betrokken bij de ontwikkeling van lokaal talent. Kortom, een uitzonderlijke prestatie en met recht een parel voor onze stad.'

Paard van Troje

Het 'Paard van Troje' ging in 1972 open aan de Prinsegracht in Den Haag. In die tijd als ontmoetingsplek voor jongeren. Inmiddels is PAARD een plek waar veel grote artiesten hebben opgetreden.
Omdat het poppodium nu vijftig jaar bestaat wordt er tien dagen lang feest gevierd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!