Camperpark Ypenburg mag voorlopig blijven: 'Ik ben superblij, we kunnen door'

Erik Romijn en zijn camperpark
Erik Romijn en zijn camperpark © Omroep West en Camperpark Den Haag
DEN HAAG - Erik Romijn glundert van oor tot oor. De eigenaar van Camperpark Den Haag mag voorlopig blijven in Ypenburg. 'Ik ben superblij, we kunnen door', zegt hij tegen Den Haag FM. 'Anders had ik eind van het jaar dicht gemoeten.'
Het camperpark had een vergunning voor eind dit jaar. De gemeente Den Haag vond een camperpark in de gemeente niet nodig. Erik maakte zich zorgen over de toekomst van zijn kampeerlocatie. Hart voor Den Haag stelde raadsvragen.
'Het is zo belangrijk om een camperplaats te hebben in Den Haag. Deze doelgroep wil Den Haag en komt langs bij lokale ondernemers. Den Haag wil goede toeristen hebben. En dat is mijn doelgroep. Die doen dat', zei Erik eerder.

Een jaar door

Nu heeft hij eindelijk gehoord gekregen dat hij voorlopig kan blijven staan, voor een heel jaar. 'We kunnen een jaar door. In juli is er weer een nieuw meetpunt voor 2024. Misschien kan het uiteindelijk een permanente plek worden', hoopt Erik.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat er bij de kampeerlocatie een remise komt voor de RandstadRail. 'Dat komt waarschijnlijk pas in 2025.' Voorlopig kan Erik opgelucht ademhalen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!