Haagse Netflix-film van Joosje Duk komt in 2023 uit: 'Zit nu vol in de edit met de gordijnen dicht'

v.l.nr. Joosje Duk, Gaite Jansen, Joy Delima en Martijn Lakemeier
v.l.nr. Joosje Duk, Gaite Jansen, Joy Delima en Martijn Lakemeier © Jurre Rompa (Netflix)
DEN HAAG - Na een zomer vol draaidagen in de stad en op het strand, krijgt de Netflix-film Happy Ending van regisseur Joosje Duk steeds meer vorm. 'Ergens in 2023 komt 'ie uit', zegt ze in Bob Staat Op.
Daarvoor moet nog wel wat gebeuren. 'Ik zit nu vol in de edit. De gordijnen gaan dicht, het is donker en je kijkt de hele dag naar een scherm.' Tijdens dat monteren kan je nog heel veel aanpassen, vertelt Joosje. 'Je bent opnieuw de film aan het maken, je kan scènes op een andere volgorde zetten.' Het zijn geen grote veranderen, maar het zit soms in de details.
Muziek kan bijvoorbeeld veel doen voor een scène. 'Het kan de interpretatie veranderen.' Als een karakter bijvoorbeeld door de Haagse binnenstad fiets, kan je met muziek een bepaalde sfeer creëren. 'Je kan denken: dit gaat de verkeerde kant op. Of er zit liefde in de lucht'. Dat is wat muziek in een film kan doen, legt Joosje uit.

Netflix-wedstrijd

Het is de eerste eigen film van Joosje. Ze won met het script van haar film de 'New Voices Script Contest' van Netflix, een wedstrijd voor jonge filmmakers. 'Het is een bijzondere kans, ik ben er heel erg blij mee.'
Joosjes film speelt zich af in – hoe kan het ook anders – Den Haag. De film gaat over een relatie tussen een man en een vrouw. De vrouw komt nooit klaar tijdens de seks, maar de man weet dat niet. 'Het is een anti-romkom over vrouwelijke seksualiteit. Je ziet in romantische komedies heel vaak dat seksscènes ideaal gaan: vrouwen komen altijd klaar en het is heel makkelijk. In de realiteit zie je toch dat het best wat werk kan kosten en dat elke vrouw een ander lichaam heeft en andere behoeften'

2023

Voor haar film strikte ze niet de minste acteurs. Zo spelen Gaite Jansen (Peaky Blinders), Martijn Lakemeier (The East) en Joy Delima (Dirty Lines) in Happy Ending.
Over de precieze datum van de release kan ze nog niets zeggen. 'Mijn droom is in het donker kijken op een groot scherm op het strand.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!