Festival of tentoonstelling: 150.000 euro subsidie moet gebied bij Binnenhof een boost geven

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Heb jij een leuk idee voor een event rondom het Binnenhof? Dan kan je speciaal daarvoor subsidie krijgen. De gemeente stelt 150.000 euro beschikbaar voor bedrijven en organisaties die iets willen organiseren rondom het Binnenhof. 'Om de omgeving aantrekkelijk en levendig te houden tijdens de renovatie', aldus de gemeente.
De komende jaren wordt het Binnenhof verbouwd en is het hart van de Haagse binnenstad een bouwput. Om toch toeristen te trekken stelt de gemeente geld beschikbaar.
'Gezamenlijk willen we ervoor zorgen dat ook tijdens de renovatie dit deel van de stad aantrekkelijk blijft om te bezoeken. Met deze subsidieregeling vanuit de gemeente willen we bedrijven en organisaties stimuleren om met initiatieven te komen', zegt wethouder Saskia Bruines (D66).

Tentoonstelling of festival

Het geld is bedoeld voor een publiekstrekkende buitenactiviteit bij het Binnenhof, zoals een tentoonstelling, festival of een andere bezienswaardigheid. De gemeente vindt het belangrijk dat er bij het evenement rekening wordt gehouden met duurzaamheid.
Wie een goed idee heeft kan tot 30 januari een subsidieaanvraag doen. Het evenement moet ergens tussen april en december worden gehouden. De subsidie bedraagt maximaal 50 procent van de kosten en is maximaal 25.000 euro per subsidieaanvraag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!