Deel Benoordenhoutseweg vier maanden dicht vanwege werkzaamheden

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Benoordenhoutseweg gaat vanaf maandag vier maanden gedeeltelijk dicht. Vanwege werkzaamheden is in beide richtingen maar één rijstrook open. De weg gaat deels dicht omdat de brug bij de Hart Nibbrigkade wordt vervangen. Dat moet gebeuren omdat een bacterie de houten palen beschadigde.
'Onveilige situaties willen we voorkomen. Daarom is het belangrijk dat de brug bij de Hart Nibbrigkade wordt vervangen', zegt verkeerswethouder Anne Mulder (VVD).
Omdat de Benoordenhoutseweg een belangrijke weg is tussen het centrum van Den Haag en Wassenaar geen niet alle rijbanen dicht. De gemeente verwacht wel dat de afsluiting files veroorzaakt. 'Het is beter om een andere route te kiezen', aldus de gemeente.

Omleidingen

Wie wil omrijden kan de volgende routes nemen:
  • Autoverkeer in de richting van Wassenaar en Amsterdam rijdt om via de Bezuidenhoutseweg.
  • Autoverkeer in de richting van Scheveningen rijdt om via de S200.
  • Autoverkeer in de richting van Bezuidenhout of Den Haag CS rijdt om via de Bezuidenhoutseweg.
  • Autoverkeer in de richting van de Van Alkemadelaan rijdt om via de S100 en de Wassenaarseweg.
Ook voor fietsers zijn er omleidingen. Die ziet u op het kaartje hieronder.

Bomen gekapt

Tijdens het werk moet het verkeer richting Den Haag centrum over de middenberm rijden. Om dit mogelijk te maken, verwijdert de gemeente drie bomen. Na het werk plant de gemeente drie nieuwe bomen. Naast de brug bij de Hart Nibbrigkade verwijdert de gemeente twee bomen. Deze komen na het werk niet terug.
De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in februari klaar zijn. De gemeente doet deze werkzaamheden nu, omdat de vleermuizen die in bomen zitten langs de weg, in deze periode ergens anders hun winterslaap doen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!