Veertien jaar cel geëist tegen twee verdachten voor doodsteken Myron (17)

© John van der Tol (Omroep West)
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag veertien jaar cel tegen een 22-jarige en 24-jarige man voor het doden van Myron (17). Hij werd doodgestoken bij een vechtpartij op de Rijswijkseweg. 'Het was een oneerlijke, laffe strijd', aldus het OM. In totaal staan er negen verdachten voor de rechter.
Volgens het OM werd Myron op 6 mei doelbewust neergehaald, geschopt, geslagen en doodgestoken. Daarna gingen de verdachten er vandoor. In de dagen na de steekpartij werden ze door de politie opgepakt.
Het was een hinderlaag waar Myron inliep op de Rijswijkseweg. Het OM stelt dat het slechts 15 seconden duurde voor het leven uit de jonge Hagenaar was geslagen en hij voor dood werd achtergelaten op de stoep. 'Zijn leven is geëindigd eigenlijk nog voor het goed en wel begonnen was.'

Medeplegen van moord

'Gelet op het plan, de samenwerking tussen de jongens en de gevolgen van hun handelen vindt het Openbaar Ministerie het medeplegen van moord bewezen voor alle jongens van de groep die zijn meegegaan', betoogde de officier van justitie eerder tijdens de rechtszaak.
Woensdag is de laatste zittingsdag en staan nog twee verdachten terecht, een van hen is minderjarig.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!