Waarom waren in 1974 boeren met tractoren in Den Haag? Haagse Historie Quiz gewonnen door het Gilde

Haagse Historie Quiz gewonnen door het Gilde
Haagse Historie Quiz gewonnen door het Gilde © Herman Rosenberg
DEN HAAG - Stadsgidsen Annemiek Wubben en Hans van der Zwan van het Gilde weten het meest van de geschiedenis van Den Haag. Zij hebben maandagavond de Haagse Historie Quiz gewonnen.
Waarom waren in 1974 de boeren met tractoren in Den Haag? Wie was de laatste speler van ADO die het Nederlands Elftal haalde? En wat is de naam van de Zuid-Europese bouwmeester die het wooncomplex aan de Parallelweg bij de Put heeft ontworpen?
Het is een greep uit de vragen die de verschillende teams maandag in de Spinoza Foyer in cultuurgebouw Amare kregen voorgeschoteld. In de eerste ronde mocht het publiek haar Haagse geschiedeniskennis testen. Deze ronde leidde tot twee winnaars: Ronald en Henny.

Bekende oud-journalisten en -politici

Ronald en Henny deden vervolgens mee aan de volgende ronde met bekende oud-journalisten Ron Fresen (NOS) en Maaike Kraaijeveld (AD Haagsche Courant) en oud-politici Joris Wijsmuller en Peter Bos (beiden Haagse Stadspartij).
Het team van politici bleek de rest letterlijk te slim af en stoomde door naar de expertronde, waarin teams meededen van de stadsgidsen van het Gilde, de Vrienden van Den Haag en de geschiedkundige vereniging Die Haghe - laatstgenoemde won de afgelopen twee jaar de prijs. Uiteindelijk hadden Wubben en Van der Zwan van het Gilde de meeste vragen goed en werden zij bekroond met de wisselbokaal van de Haagse Historie Quiz.
De Haagse Historie Quiz wordt vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober vanaf 20.00 uur uitgezonden op het tv-kanaal van Den Haag FM. Het kanaal is te vinden op kanaal 40 bij Ziggo en op kanaal 1312 bij KPN. De quiz is een initiatief van Haagse Historie Magazine, Den Haag Centraal en Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!