Uitzetting dreigt voor ondernemers Kazerne Moerwijk: 'De situatie is te onzeker'

© www.kazernemoerwijk.nl
DEN HAAG - Een dilemma voor ondernemers in de Kazerne in Moerwijk: als zij in het bedrijfspand gevestigd willen blijven, moeten ze een contract ondertekenen dat op elk moment door de beheerder kan worden beëindigd. Wie het niet ondertekent, moet maandag het pand al verlaten. Bij onder meer Harvey Neslo, die er een garage runt, valt het rauw op zijn dak. 'Het is gewoon onbeschoft.'
Al jaren is het voor de ondernemers in de Kazerne duidelijk: het verblijf is tijdelijk. Op de plek van het complex komen namelijk nieuwe woontorens te staan. Maar zolang definitieve sloop- en bouwplannen uitbleven, hoefden de huurders hun spullen nog niet te pakken. Met dit contract maakt beheerder VPS daar een einde aan, met een onzekere situatie als gevolg.
Aan de welwillendheid van de ondernemers ligt het in ieder geval niet, zegt Harvey in Bob Staat Op. 'We willen gewoon blijven betalen en we zijn bereid om met VPS om de tafel te zitten om alternatieven te bespreken.' Maar het bedrijf zou slecht bereikbaar zijn, geeft hij aan.

Positieve bijdrage

Harvey laat weten dat ondertekenen op deze manier in ieder geval geen optie is. 'We willen er pas uit wanneer er daadwerkelijke plannen liggen; dat is nu niet aan de orde. Tot die tijd willen we nog positief kunnen bijdragen aan de wijk. Zo zit er ook een bekende Taekwondovereniging waar tientallen kinderen les krijgen.'
VPS, gespecialiseerd in leegstandbeheer, laat in een reactie weten op meerdere momenten bij de Kazerne aanwezig te zijn geweest om vragen van gebruikers te beantwoorden 'en zo nodig nadere afspraken te maken.' Ook zegt VPS 'veelvuldig' mailcontact te hebben met de ondernemers en dat zij allemaal over de juiste contactgegevens beschikken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!