Vreugdevuren Scheveningen en Duindorp krijgen ook vergunning van Hoogheemraadschap

Vreugdevuur Duindorp | Archieffoto
Vreugdevuur Duindorp | Archieffoto
DEN HAAG - Ook het Hoogheemraadschap Delfland heeft Scheveningen en Duindorp een vergunning gegeven voor de vreugdevuren. Eerder kregen de organisaties al toestemming van de gemeente Den Haag en ook de provincie is van plan een vergunning te geven.
Omdat de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp op het strand zijn, is er een vergunning nodig van het Hoogheemraadschap. Er kan nog zes weken bezwaar gemaakt worden tegen de vergunning, aldus het hoogheemraadschap.
Het is inmiddels vier jaar geleden dat de vreugdevuren brandden tijdens de jaarwisseling. De gemeente Den Haag gaf de organisatoren in de twee Haagse buurten eind september een evenementenvergunning. Dat betekent dat hun plannen voor de veiligheid van bezoekers en omwonenden zijn goedgekeurd.

Definitief

De provincie is ook van plan een vergunning af te geven voor Scheveningen en Duindorp, maar dat is nog niet definitief. Ze liggen nog ter inzage bij de provincie. Tot begin november kunnen mensen en organisaties bezwaar maken. Daarna beslist de provincie of de vergunningen definitief worden verstrekt. Zonder die toestemming kunnen de vreugdevuren niet doorgaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!