Vrijmibo met Harry Wassenaar van Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD)

Harry Wassenaar
Harry Wassenaar © Boodschappen Begeleidingsdienst
DEN HAAG - Harry Wassenaar is vrijdag te gast in het Programma Vrijmibo op Den Haag FM. Harry is oprichter en directeur van de Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD): een Haagse stichting die al decennialang eenzaamheid onder ouderen bestrijdt.
Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de Boodschappen Begeleidingsdienst als experimenteel project in de wijk Transvaal van start is gegaan. Een jaar later (1992) werd de stichting opgericht, waarmee de BBD de eerste organisatie in Nederland was die eenzaamheidsbestrijding van ouderen als specifiek doel in de statuten opnam.
Harry Wassenaar: 'Wij richten ons op alleenstaande senioren en mindervaliden, die begeleiding nodig hebben om zich buitenshuis te kunnen begeven en/of behoefte hebben aan persoonlijk contact. De BBD-begeleiders bieden een arm, dragen tassen, duwen de rolstoel en zijn altijd in voor een praatje. Voor alle boodschappendiensten en uitstapjes geldt dat deelnemers thuis met een bus worden opgehaald en gebracht. De activiteiten worden in groepsverband aangeboden, waardoor deelnemers contact kunnen maken met andere deelnemers en nieuwe vriendschappen ontstaan.'
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!