Uittips Den Haag: The Hague Night Surffest, feestje op De Pier, circus en show Abel van Gijlswijk

© Bart Ros (Unsplash)
DEN HAAG - Hoewel dit weekend al in het teken staat van Halloween met verkleedfeestjes en trick or treat, is er nog veel meer te doen in Den Haag. Bijvoorbeeld The Hague Night Surffest en een feest op de Pier. Maar ook het PAARD viert dit weekend nog z'n 50ste verjaardag en in het Zuiderpark staat een circus. Genoeg leuke uitjes dus, wij zetten ze voor je op een rij.

The Hague Night Surffest en Pieri Pieri

Dit weekend is het feest op de Pier en het water van Scheveningen met The Hague Night Surffest. Dat wordt vrijdag afgetrapt met een dik feest op De Pier. Het feest begint om 20.00 uur en duurt tot 2.00 uur.
Dit betekent cocktails drinken, dansen en tegelijkertijd surfers kijken die onder een verlichtte Pier hun kunsten laten zien, kicke toch!!
Want tijdens The Hague Night Surffest wordt de eerste Noord-Europese surfwedstrijd gehouden in het donker. Ook kan je clinics volgen. De gehele Pier is dit weekend een festivalterrein.
Meer weten? Check het Facebookevent van Pieri Pieri.

PAARD 50

Het PAARD bestaat deze maand vijftig jaar en dat vieren ze ook dit weekend nog. Er zijn verschillende feestjes zoals Vunzige Deuntjes XXL (vrijdag), Frenk de Slak, de leukste hiphopshow voor de hele familie (6+) (zaterdag), San Holo (live) (zaterdag) en Lady Blackbird (zondag).

Wijnfestival

Heb je meer zin om gezellige te borrelen? Dan kan je dit weekend naar het Wijn Festijn in de Grote Kerk.
Met meer dan 100 verschillende wijnen op het festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden of collega’s langs komt, er is voor ieder wat wils!
Meer informatie vind je op de site van het Wijn Festijn.

Abel van Gijlswijk

Hij is de frontman van de band Hang Youth en staat nu ook in het theater met een eigen cabaretshow over 'het kapitalisme dat de planeet heeft verkloot'. De voorstelling AABZ ’22 TOUR: Rebranding Anarchisme gaat over kapitalisme en het geloven in een andere weg.
Binnen het tijdsbestek van een zinderend uur conditioneert de magiër AABZ je met slechts 5648 kraakheldere antwoorden en een gulle hand muzikaal werk. Tot moes, het brein. Opvullend met gloednieuw gedachtegoed. Garantie op verlossing? 200%.
Je wil wat weten; hij weet het al. Verlicht jezelf.
Op de site van Diligentia vind je alles over de cabaretshow.

Nationaal Circus Hollandia

In het Zuiderpark kan je dit weekend naar het circus om te kijken naar verschillende circusartiesten, van spectaculaire acts als jong talent. Er is show, spektakel, humor, licht en muziek.
Een unieke familievoorstelling!
Drie dagen lang zijn er middag- en avondvoorstellingen. Meer weten? Kijk op de site van Circus Hollandia.

Rabarber speelt 'Keizer zonder kleren'

Theaterschool Rabarber speelt deze herfstvakantie de voorstelling Keizer zonder kleren in Theater Merlijn.
Elke dag staat de keizer op het balkon van zijn paleis, voor de mensen. Die klappen nog wel, maar steeds zachter.
Zijn adviseurs doen er alles aan de mensen weer keihard te laten klappen. Ze heisen hem in een glitterpak. Ze zetten hem naast een alpaca, naast een mens uit het volk. Ze laten hem een challenge doen, leren hem supercute te kijken, maar niets helpt. Tot twee ouderwetse wevers het paleis bezoeken, die hem een magische stof beloven. Een stof die hem de glow van de eeuw zal geven, onzichtbaar voor iedereen die dom of ongeschikt is.
Een speelse, grappige familievoorstelling gebaseerd op De nieuwe kleren van de keizer, vol beweging, humor en knipogen naar een wereld vol fake news en influencers.
Disclaimer: op moment van schrijven waren de events nog niet uitverkocht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!