Vreugdevuren Scheveningen blij met vergunningen: 'Het wordt tijd dat het weer doorgaat'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - 'We zijn al zo lang aan het wachten, het wordt nu wel eens tijd dat het weer een keer doorgaat', zegt Richard van der Harst uit Scheveningen over de vreugdevuren. Deze week liet het Hoogheemraadschap Delfland weten dat Scheveningen en Duindorp een vergunning krijgen voor de vuren.
Voor de vreugdevuren zijn verschillende vergunningen nodig. Eerder gaf de gemeente al toestemming voor de vuren. Nu is het nog wachten op groen licht van de provincie.
De organisatie is al sinds januari druk met de vergunningen. 'We hebben bijna alles binnen. We gaan ervanuit dat we alles gaan krijgen', zegt organisator Richard in Bob Staat Op.

'Een heel festival'

Nu zijn ze dan ook hartstikke druk met alles regelen. 'Het inzamelen van pallets, hekwerken. We hebben een tent, er komen veel artiesten en kinderactiviteiten. Het is ondertussen een heel festival geworden, met als afsluiting een vuurwerkshow.
Volgens Richard heeft Den Haag de vreugdevuren wel gemist. 'Het hoort bij Den Haag. Dat hebben we de afgelopen jaren ook wel gemerkt, met brandjes, containerbrandjes enzo. Dat is niet zo fijn. Dus we zijn hartstikke blij dat het weer terugkomt.'

Vertrouwen

Toch houdt Richard nog een kleine slag om de arm. 'Je weet het nooit in deze tijden. We moeten altijd eerst zien dan geloven, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.'
Richard laat weten nog sponsoren te kunnen gebruiken. 'Wie interesse heeft kan kijken op onze Facebookpagina.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!