Giga bloemenkunstwerk zoekt nieuwe eigenaar

De Kievietsbloemen door Linda Nieuwstraat
De Kievietsbloemen door Linda Nieuwstraat © JW Kaldenbach
DEN HAAG - Een grote lege ruimte opfleuren met een bloemstuk van drie bij zes meter? Dat kan nu, want Stichting Museumkwartier is op zoek naar een nieuwe tijdelijke eigenaar voor het kunstwerk 'De Kievietsbloemen' van Linda Nieuwstad. De glazen container met bloemen van vilt was afgelopen zomer onderdeel van de Bloemenpromenade aan de Hofvijver, maar mag nu gaan sieren op een nieuwe bestemming.
De tuin van een museum, het atrium van een school of de hal van een theater: 'Zolang het wel een openbare plek is waar mensen het kunnen bekijken', zegt Sanne Bakker van het Museumkwartier in Bob Staat Op. Het kunstwerk staat nu in de ondergrondse fietsenstalling bij Den Haag Centraal, maar moet daar binnenkort weg.
Maar een kunstwerk ter grote van een container een plek geven, is nog niet zo makkelijk, zegt Sanne. 'Hij bestaat uit losse onderdelen, dus in twee delen moet het op een iets kleiner oppervlak ook wel passen. Maar hij is natuurlijk ook nog hoog, dus dat is best wel een handicap. In een grote hal of atrium moet dat misschien wel lukken.'
Haagse bedrijven, stichtingen of organisaties die geïnteresseerd zijn in het kleurrijke kunstwerk kunnen mailen naar stichtingmuseumkwartier@gmail.com. Een korte motivatie daarbij zou leuk zijn, geeft Sanne aan. 'Het is wel fijn als we weten waar het terechtkomt.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!