Indonesisch restaurant Soeboer na 60 jaar failliet

© Omroep West
DEN HAAG - Indonesisch restaurant Soeboer aan de Brouwersgracht, een favoriet van premier Mark Rutte, is na ruim 60 jaar failliet. Deze week sprak de rechtbank het faillissement uit. Dat volgt slechts enkele weken op het plotselinge overlijden van eigenaar Ragner Flink.
Met meer dan 60 jaar geschiedenis is het Indonesische restaurant Soeboer een begrip in Den Haag. Onder de vaste klanten werden onder meer minister-president Mark Rutte gerekend die gek is op de Indische balletjes van het restaurant. Hij zal nu een nieuwe toko moeten vinden want voor Soeboer is het doek gevallen.
Het restaurant begon 1958 in een pand aan de Koningsstraat als Waroeng Soeboer. In de jaren 70 besloten de eigenaren om te verhuizen naar de Brouwersgracht. In 2003 nam Ragner Flink de zaak over. Hij breidde het restaurant uit naar onder meer de Piet Heinstraat, Lange Poten en de Assemburgweg.

Heibel met de gemeente

Die expansiedrift bleek van korte duur. De locatie aan Lange Poten sloot in 2019, en over de locatie aan de Assemburgweg ontstond in datzelfde jaar heibel. Flink investeerde bijna een half miljoen in die zaak, onder meer voor de bouw van een grote papegaaienvolière en een aantal portocabins. Die moest hij van de gemeente afbreken omdat de benodigde vergunningen zouden ontbreken.
Het leidde er uiteindelijk toe dat Flink de sleutels van de zaak moest inleveren en de reeds gemaakte kosten kwijt was. Daarnaast moest hij alles in originele staat opleveren. Dat leverde een aardige financiële klap op die door de andere locaties opgevangen moest worden. 'Ik vrees voor de toekomst', zei Flink destijds.

Reden van faillissement

Waarom er nu faillissement is uitgesproken, is niet duidelijk. Flink overleed afgelopen september op 59-jarige leeftijd. Restaurant Soeboer was zelf niet bereikbaar voor een reactie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!