Drie jongens aangehouden voor bedreigen medescholier op ROC Mondriaan

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - De politie heeft op vrijdagmiddag drie jongens aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een bedreiging op het ROC Mondriaan aan de Tinwerf. Dat incident vond plaats op 21 oktober. Het gaat om jongens met de leeftijd van 16, 17 en 18 jaar uit Den Haag en Delft.
In de ochtend van vrijdag 21 oktober kreeg de politie een melding van een bedreiging op het ROC Mondriaan. Daar zouden drie scholieren kort daarvoor een les hebben verstoord waarbij ze een medescholier hebben bedreigd. De jongens worden verhoord en zitten nog vast.
In een verklaring van het ROC Mondriaan laat de school weten dat de bedreiging volgde op een woordenwisseling eerder die ochtend op het schoolplein. De drie jongen liepen een les binnen, waarbij een scherp voorwerp is gezien. Na dreigende woorden te hebben geuit naar één van de studenten in de les, vertrokken de jongens van de campus. De bedreigde student heeft aangifte gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!