NS laat opnieuw minder treinen rijden van Den Haag Centraal naar Amsterdam en Gouda Goverwelle

Den Haag Centraal
Den Haag Centraal © Pixabay
DEN HAAG - Er gaan vanaf volgende week maandag op verschillende trajecten minder treinen rijden. Ook van en naar Den Haag Centraal zullen er minder intercity's en sprinters worden ingezet. Dat heeft de NS vandaag bekendgemaakt. De dienstregeling wordt opnieuw verder uitgekleed omdat ze een tekort aan personeel heeft.
Het betekent onder meer dat er nog minder intercity's zullen rijden tussen Den Haag Centraal en Amsterdam Centraal. Zowel in de doordeweekse daluren als op vrijdag worden er minder treinen ingezet. Daarnaast gaan er minder sprinters rijden tussen Den Haag en Gouda Goverwelle.
Eerder werd al bekend dat de NS op andere lijnen minder treinen zal laten rijden. Dat geldt op werkdagen in de avond voor het traject Den Haag Centraal, Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal en tussen Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal. Ook tussen Den Haag en Gouda Goverwelle rijden er straks minder sprinters. In het weekend rijden er minder intercity's tussen Den Haag en eindbestemmingen Utrecht en Amsterdam.
De NS verwacht dat de treinen die wel rijden drukker zullen zijn en raadt aan om de reis kort van te voren te plannen met de Reisplanner. Daarin is ook te zien hoe druk de trein naar verwachting is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!