'Er lag veel ontlasting', vierentwintig verwaarloosde dieren gered uit woning Wateringse Veld

© Dierenpolitie Den Haag (Instagram)
DEN HAAG - Katten, muizen, een hond, een hamster, een konijn, een vogel en reptielen, agenten van de dierenpolitie in Den Haag vonden dit weekend heel wat dieren in een woning in Wateringse Veld. Op foto's is te zien dat de beesten niet goed verzorgd werden in de woning. 'Er was sprake van verwaarlozing', schrijven agenten. Vierentwintig dieren zijn door de agenten meegenomen.
De dierenpolitie ging zondag op pad nadat ze meerdere meldingen had gekregen van verwaarloosde dieren in de woning. 'Voor ons tijd om een kijkje te gaan nemen', schrijven agenten op sociale media.
In de woning werden veel beesten aangetroffen die tussen uitwerpselen leefden. 'De dieren woonden in een vervuilde omgeving en er lag veel ontlasting in de woning.' In totaal werden 24 dieren in beslag genomen. Meerdere verdachten hebben een proces-verbaal gekregen en zullen worden verhoord.

'Dieren maken het goed'

Later zal de officier van justitie een uitspraak doen over de zaak. Dan wordt ook duidelijk wat er met de dieren zal gebeuren. 'De dieren zijn voor nu in beslag genomen en maken het goed.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!