Oud-raadslid Lobke Zandstra voorgedragen als PvdA-lijsttrekker waterschapsverkiezingen

Lobke Zandstra
Lobke Zandstra
DEN HAAG - Lobke Zandstra is kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA bij de waterschapsverkiezingen. 'Ik zou zeggen: op naar de verkiezingen van 15 maart en naar een waterschap waar je overal kunt zwemmen', zegt ze in een video waarin haar kandidatuur door het bestuur van de PvdA in Zuid-Holland wordt aangekondigd.
Sinds maart 2019 is Zandstra lid van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Delfland, vier jaar geleden stond ze als derde op de lijst van de sociaaldemocraten. In een bericht op Facebook geeft de kandidaat-lijsttrekker aan de afgelopen jaren veel te hebben geleerd 'over wat er allemaal bij komt kijken om ons water schoon te krijgen en te houden en om ons afvalwater te zuiveren'.
'Met de klimaatverandering en energiecrisis wordt onze taak alleen maar ingewikkelder', vervolgt ze. 'De komende vier jaar wil ik me graag blijven inzetten voor een circulair en solidair waterschap. Wat mij betreft moet de waterkwaliteit overal zo goed zijn, dat je er veilig in kunt zwemmen.'

Oud-gemeenteraadslid

Zandstra was van 2006 tot en met 2018 lid van de gemeenteraad namens de PvdA. Van 2010 tot 2014 was zij teven vier jaar voorzitter van het presidium. Daarnaast werkte ze bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is ze strategisch adviseur bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.
Sinds maart 2019 vertegenwoordigt ze de PvdA in het Hoogheemraadschap van Delfland. De leden van de PvdA moeten nog instemmen met haar voordracht, de kandidatenlijst wordt op 12 november vastgesteld.
Op 15 maart 2023 zijn er zowel Proviciale Statenverkiezingen als verkiezingen voor het Hoogheemraadschap. In Den Haag stemmen we voor vertegenwoordigers in de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!