Trams 1, 6 en 12 gaan toch weer vaker rijden: aangepaste dienstregeling deels teruggedraaid

© HTM
DEN HAAG - Trams 1, 6 en 12 gaan toch weer vaker rijden. In oktober werd de dienstregeling aangepast, maar nu blijkt dat het toch erg druk is op vooral tramlijn 1 en 6. Daarom wordt de regeling weer voor een deel teruggedraaid, dat laat HTM weten.
De dienstregeling werd in oktober aangepast zodat reizigers zo min mogelijk last hebben van ziekteverzuim, extra uitstroom van personeel en werkzaamheden in de stad. Maar dat wordt na een maand weer aangepast.
Vanwege de beschikbaarheid van de trambestuurders en het aantal reizigers gaan trams 2 en 17 minder rijden. 'Deze lichte aanpassing is nodig om een betrouwbare dienstregeling te blijven rijden.'
De werkzaamheden in de Doornstraat zijn klaar en daarom rijdt tram 11 vanaf maandag 7 november weer de normale route tussen station Hollands Spoor en Scheveningen Haven.

De wijzigingen op een rij

Tram 1

  • Op werkdagen gaat de frequentie omhoog van 5 naar 6 keer per uur, en in de avond na 21.00 uur van 3 naar 4 keer per uur.
  • Op zaterdag overdag van 5 naar 6 keer per uur, en in de avond na 21.00 uur van 3 naar 4 keer per uur.
  • Op zondag in de ochtend voor 10.00 uur en avond na 21.00 uur van 3 naar 4 keer per uur en overdag van 5 naar 6 keer per uur.

Tram 2

  • Op werkdagen tijdens de spitsen 10 keer per uur (5x Kraayenstein-Leidschendam, 5x Kraayenstein – Den Haag Centraal) in plaats van 12 keer per uur.
  • Op werkdagen in de daluren van 6 keer per uur naar 5 keer per uur.

Tram 6

  • Op werkdagen gaat de frequentie omhoog van 5 naar 6 keer per uur.
  • Op zaterdag overdag van 6 naar 7 keer per uur, en in de avond na 21.00 uur van 3 naar 4 keer per uur.
  • Op zondag in de ochtend voor 10.00 uur en avond na 21.00 uur van 4 naar 5 keer per uur en overdag van 5 naar 6 keer per uur.

Tram 12

Op werkdagen gaat de frequentie omhoog tijdens de spitsen van 4 naar 5 keer per uur.

Tram 17

In de spitsuren gaat de frequentie omlaag van 6 naar 5 keer per uur. In de daluren blijft het 5 keer per uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!