April Darby pakt hoofdrol in vernieuwde musical Aida: 'We gaan wereldgeschiedenis schrijven'

April Darby bij Expeditie Robinson
April Darby bij Expeditie Robinson © Jasper Suyk
DEN HAAG - April Darby speelt vanaf volgend jaar de hoofdrol van prinses Amneris in de vernieuwde versie van Disney-musical Aida. 'Ik mag het ein-de-lijk vertellen', schrijft de Haagse enthousiast op Instagram. Ze zegt vereerd te zijn dat ze de eerste zwarte vrouw is die de rol mag spelen. Ook Hagenaars Gaia Aikman en Naidjim Severina spelen een hoofdrol in de musical.
Nederland is het eerste land waar de nieuwe versie gespeeld gaat worden. Er zal, dankzij nieuwe informatie, meer aandacht zijn op nationalisme en de bijzondere positie van vrouwen in die tijd. 'En ik ben zo trots om onderdeel te zijn van deze productie met al dit geweldige talent. We gaan letterlijk wereldgeschiedenis schrijven!' Darby speelde eerder al hoofdrollen in Sister Act en The Bodyguard.
De andere hoofdrollen, die van Aida en Radames, worden vertolkt door Gaia Aikman en Naidjim Severina. De musical, geproduceerd door Stage Entertainment, gaat in april 2023 in première in het Circustheater op Scheveningen. De musical was daar tussen 2001 en 2003 al eerder te zien. Daar zijn 1,2 miljoen bezoekers naartoe gegaan.
De musical Aida vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!