Van huilbaby tot schermtijd voor pubers: nieuwe site Centrum Jeugd & Gezin geeft tips over opvoeden

Van huilbaby tot schermtijd voor pubers: nieuwe site Centrum Jeugd & Gezin geeft tips over opvoeden
Van huilbaby tot schermtijd voor pubers: nieuwe site Centrum Jeugd & Gezin geeft tips over opvoeden
DEN HAAG - Opvoeden gaat gepaard met het leven op een roze wolk bij het zien van je nieuwe geluk, maar iedere ouder zal ook hulp nodig hebben met de opgroeiende kinderen. Informatie daarvoor is nu beter te vinden op de vernieuwde en uitgebreide website van het Centrum Jeugd & Gezin Den Haag. Op de site staat nu meer informatie en tips over de gezondheid en het opvoeden van kinderen. De informatie op de site moet ervoor zorgen dat het CJG tijdens afspraken meer tijd heeft voor vragen die extra aandacht nodig hebben.
Op de website zijn onder meer tips te vinden over huilende baby's en schermtijd voor pubers. Per leeftijdsfase van de kinderen en per thema is er informatie te vinden. Die info is ook beter vindbaar gemaakt door een update van de zoekfunctie. De informatie die er te vinden is, is betrouwbaar en gecheckt door zorgprofessionals, meldt de gemeente.
Tevens is de website meertalig: met hulp van Google Translate kan een taal gekozen worden. Of dit afdoende is zal nog blijken: de site wordt getest bij laaggeletterden en ouders met een andere culturele achtergrond.

Chatten

Het is er ook mogelijk om te chatten via JouwGGD. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar oud kunnen er vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige. Later volgt ook een chatfunctie van de Groeigids, die is bedoeld voor ouders van kinderen tot 12 jaar.
Het gezin staat centraal
Jeugdwethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) is enthousiast: 'Wat een mooi nieuws, een nieuwe website vol verbeteringen voor alle gebruikers. Het gezin staat centraal zoals we dat als gemeente graag zien en alle informatie en hulp die nodig is, is binnen handbereik. Ik feliciteer CJG met deze nieuwe website en alle nieuwe kansen die dit gaat bieden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!