Twee verdachten van vernieling in Mauritshuis woensdag voor de supersnelrechter

© screenshot video Twitter
DEN HAAG - De twee mannen die vorige week werden opgepakt voor de vernieling van het Meisje met de parel staan deze woensdag al voor de rechter. Volgens het Openbaar Ministerie is het 'strafdossier klaar en is iedereen gebaat bij een snelle afdoening'.
Een klimaatactivist lijmde zijn hoofd vast aan het Meisje met de parel in het Mauritshuis. Een andere man lijmde zich vast aan de muur. Ook is er met vloeistof gegooid. In totaal werden er drie Belgische mannen (45, 45 en 42 jaar) meegenomen door de politie. Het schilderij was uiteindelijk niet beschadigd doordat het achter een glasplaat zit.
Twee verdachten staan woensdagmiddag voor de rechter, het gaat om de man die zijn hoofd vastlijmde en de man die het filmde. Ze worden verdacht van vernieling en openlijk geweld tegen het schilderij.

Derde verdachte

De derde verdachte, die zijn hand op het achterpaneel plakte, wilde niet verschijnen voor de supersnelrechter. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de verlenging van zijn voorarrest. Zijn zaak wordt op een later moment behandeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!