Arrestaties en inzet ME bij onrustig einde van demonstratie tegen president Erdogan

© Regio15
DEN HAAG - Bij een demonstratie van honderden mensen tegen de Turkse president heeft de ME charges uitgevoerd op het Malieveld. Daarbij zouden enkele demonstranten gewond zijn geraakt. Een aantal mensen zijn opgepakt.
Honderden mensen liepen een mars door de stad om te demonstreren tegen het beleid van de Turkse president Ergodan. Koerden protesteerden tegen het vermeende gebruik van chemische wapens door Turkije. Zij vragen OPCW om onderzoek hiernaar te doen.
De groep liep een mars door de binnenstad en wilde naar de Turkse ambassade lopen. Toen de politie ze tegen wilde houden zou het zijn geëscaleerd, aldus nieuwssite Regio15. De ME, politie te paard en de hondenbrigade werden ingezet.

Aanhoudingen

Volgens de politie keerden enkele demonstranten zich tegen de agenten en probeerden ze politiepaarden te slaan met vlaggenstokken. Een aantal demonstranten is opgepakt voor openlijke geweldpleging en geweld tegen de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!