Van Bas Muijs en Karel de Rooij tot theater en workshops: Loosduinen gaat los met vijfdaags festival

Bas Muijs en Karel de Rooij zijn te gast bij Haagse Iconen XL
Bas Muijs en Karel de Rooij zijn te gast bij Haagse Iconen XL
DEN HAAG - In Loosduinen is het vanaf vandaag feest, tot en met zondag vindt in het stadsdeel 'Loosduinen gaat los!' plaats. Het evenement biedt vijf dagen lang op verschillende locaties vermaak met muziek, theater, historie en een talkshow. In die show gaat Fred Zuiderwijk in gesprek met Haagse Iconen zoals Bas Muijs en Karel de Rooij.
Het festival wordt woensdagochtend om 11.00 uur geopend op het Alphons Diepenbrockhof. Daar wordt een boek vol verhalen en tekeningen van kinderen uit het stadsdeel overhandigd aan wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA).
Vervolgens wordt er gezongen: het lied 'Ode aan Loosduinen', geschreven door Gregor Bak, staat op het programma. Om ervoor te zorgen dat iedereen het kan meezingen zijn er repetitieavonden in het stadsdeel georganiseerd, maar je kunt ook thuis nog oefenen.
REFREIN: Loosduinen, het voelt zo vertrouwd. Loosduinen, voor jong en voor oud. Hier wil je zijn, hier staat je huis. In Loosduinen voelen wij ons zo thuis!

Voor jong en oud

De komende vijf dagen zijn er activiteiten voor jong en oud gepland, zo voert de kinderraad van Houtwijk woensdag een toneelstuk over kinderrechten op en speelt de Swing Dixielandband in winkelcentrum Loosduinen.
In de Bokkefort is er donderdag een optreden van het Gouwe Ouwen orkest en Rapper NoOneLikeJG. 's Avonds klinkt er Iraanse muziek in de bibliotheek van Loosduinen. Een dag later kan er weer meegezongen worden bij het Hofstad Lyceum, de Grote Loosduinse Sing-A-Long staat dan op het programma.

Coverbands en Haagse Iconen

Popradar biedt vrijdagavond een muzikale avond met coverbands Maconics en Blues Appeal. Zaterdag krijgen Haagse Iconen het podium in het Hofstad Lyceum. Fred Zuiderwijk gaat in gesprek met Haagse Iconen van de toekomst zoals JOAZ en Minouk Beekman en Bas Muijs en Karel de Rooij komen langs om verhalen te delen en op te treden.
Ook zondag zijn er nog activiteiten. Voor kinderen is er de muzikale voorstelling 'Fluitje van een cent', gebaseerd op de gelijknamige musical van Annie M.G. Schmidt. Daarnaast zijn er workshops om creatief aan de slag te gaan.
Het hele programma, inclusief tijden en locaties, vind je op de website van Loosduinen Gaat Los.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!