Opnieuw rijdt bestuurder auto stuk op horrorpoller Escamplaan: teller staat op 48

Opnieuw rijdt een automobolist op de poller
Opnieuw rijdt een automobolist op de poller © Regio 15
DEN HAAG - Opnieuw is woensdag een automobilist op de horrorpoller op de Escamplaan gereden. De beweegbare wegafsluiting kwam omhoog toen de BMW-rijder door probeerde te rijden. De poller vernielde een flink deel van de voorzijde van de auto. De bestuurder is ter plaatse in een ambulance gecontroleerd.
Eerder deze week botsten ook al twee autombolisten op de poller. Vlak na elkaar reden maandag twee auto's op de verschillende pollers. Een van hen zou achter een bus aan hebben gereden en daardoor de poller niet hebben gezien.
De Escmaplaan is sinds vorige zomer afgesloten met de poller, sindsdien reden er al tientallen auto's op de paal, ondanks dat er vele borden staan. De gemeente zegt bezig te zijn om het probleem op te lossen. Zo wordt de belijning op straat aangepast in de hoop dat het aantal ongelukken minder wordt. Verkeerswethouder Anne Mulder (VVD) denkt er ook over na om de weg opnieuw in te richten, maar dat kost tijd.

'Weer een ton schade'

Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz was in de buurt nadat het ongeval gebeurde. 'Er is weer een ton schade en de weg staat weer vast.' Zijn partij vindt de situatie 'schandalig' dat er zoveel ongelukken gebeuren. Eerder stelde de partij al voor om camera's te plaatsen in plaats van de poller.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!