Brand Leidschenveen onder controle, pand wordt gesloopt om te voorkomen dat het opnieuw oplaait

© Regio 15
DEN HAAG - Er woedt woensdagmiddag een grote brand op het industrieterrein aan de Rhone in Leidschenveen. Rond tien over drie in de middag meldt de brandweer dat de brand onder controle is. Ze verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen. 'Hierbij kan nog steeds veel rook vrijkomen. Voor degene die last hebben van een rooklucht blijft het advies gelden om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten.'
De brand zou niet overgeslagen zijn naar andere panden. De komende uren zal het pand gesloopt en uit elkaar getrokken worden, zo wil men voorkomen dat de brand weer kan oplaaien. De hulpdiensten verwachten daar nog uren mee bezig te zijn.
In verband met de brand is in de omgeving een NL-Alert verstuurd. Er trekt veel rook over het gebied, voornamelijk over Leidschendam-Voorburg. De brandweer adviseert om ramen en deuren gesloten te houden. 'Blijf uit de rook', meldt de brandweer.

Zwarte rookwolk

De brand begon in het gebouw op een hoek van het bedrijventerrein, op foto's is te zien hoe de brand door het plafond komt. De metershoge zwarte rookwolk is tot in de verre omgeving goed te zien. Volgens een woordvoerder van de brandweer staat de achterkant van het pand volledig in brand. Een woordvoerder zegt tegen Omroep West dat het pand volledig verloren is gegaan in de brand.
De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar naastgelegen panden. Ze verwacht nog enkele uren bezig te zijn met het bestrijden van de brand. Asdeeltjes zijn inmiddels geland in naaastgelegen wijken, deze zijn niet schadelijk.

Droneteam

Veel eenheden van de brandweer zijn ter plaatse om de brand te bestrijden. Daarnaast is er ook een zogenoemd droneteam aan het werk. Met behulp van beelden van de drone proberen de hulpdiensten een goed beeld van de brand en de brandhaarden te krijgen.
De brandweer adviseert mensen in de omgeving om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. Op de A4 gelft een lagere maximumsnelheid.

Snelheidbeperking

Omliggende straten zijn door de politie afgesloten. Rijkswaterstaat heeft op de A4 bij Leidschendam een snelheidsbeperking in beide richtingen ingesteld vanwege de rook. De afrit richting Leidschendam in de rijrichting van Amsterdam is afgesloten. De brand heeft geen belemmeringen voor station Forepark.
Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Er zouden geen gewonden zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!