Haagse Invloeden en Universiteit Leiden geven podium aan (oud-)studenten public affairs

Presentator Ruben van Twillert en bijzonder hoogleraar Arco Timmermans
Presentator Ruben van Twillert en bijzonder hoogleraar Arco Timmermans © Den Haag FM
DEN HAAG - Het radioprogramma Haagse Invloeden op Den Haag FM en de Universiteit Leiden gaan samenwerken. Dat maakte presentator Ruben van Twillert woensdagavond bekend tijdens de radio-uitzending van Haagse Invloeden, samen met bijzonder hoogleraar public affairs aan de Universiteit Leiden, Arco Timmermans.
In de maandelijkse rubriek De lobbyprofessor in de praktijk komen 'zijn' studenten of alumni hun eigen onderzoek binnen public affairs in het radioprogramma toelichten en maken ze een koppeling met de praktijk waarin ze zelf werken.
Wat is public affairs? Vaak wordt public affairs gelijkgesteld met lobbyen, maar public affairs omvat meer dan alleen het beïnvloeden van de politieke besluitvorming (wetgever en beleidsmakers). Public affairs beslaat naast politieke lobby ook belangenbehartiging in een breder maatschappelijk speelveld van belangenorganisaties, brancheverenigingen, kennisinstellingen, media, en andere stakeholders.
Timmermans: 'Er valt ontzettend veel te vertellen én te onderzoeken over ons vak public affairs. Dat studenten en alumni in dit radioprogramma de kans krijgen over hun onderzoek en werkervaring binnen het vak te vertellen, juich ik enorm toe.'

Lobby in de schuldenproblematiek

Presentator Van Twillert is ook blij met deze samenwerking. 'Studenten en afgestudeerden praten passievol over public affairs en hebben vaak binnen een breed scala aan onderwerpen onderzoek gedaan. Dat is een extra aanwinst voor de luisteraar, die op deze manier zowel qua verbreding als verdieping interessante onderwerpen over lobby krijgt voorgeschoteld, aldus Van Twillert.
De rubriek begon woensdagavond, waarin Timmermans persoonlijk zijn alumni (oud-student) voorstelde: Ronit van der Schaaf. Zij vertelde over haar afstudeeronderzoek waarin zij de lobby onderzocht in de wereld van de schuldenproblematiek.

Haagse Invloeden naar woensdagavond

Haagse Invloeden is verhuisd van de zaterdagochtend naar de woensdagavond. Het programma over lobby en communicatie is van 18.00 tot 19.00 uur, live vanuit de centrale bibliotheek aan het Spui.
Luister hier naar de laatste uitzending van Haagse Invloeden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!