ADO Den Haag - VVV vrijdagavond live te volgen op Den Haag FM

Verslaggevers Pim Markering en Jim van der Deijl | Angelo Blankespoor
Verslaggevers Pim Markering en Jim van der Deijl | Angelo Blankespoor
DEN HAAG - ADO Den Haag speelt vrijdagavond in het eigen Bingoal Stadion tegen VVV Venlo. De ploeg van trainer Dirk Kuijt is uit op eerherstel na de verliespartij van vorige week in Helmond. De wedstrijd is vanaf 20.00 uur live te volgen op Den Haag FM.
Na de 2-1 afgang in Helmond liet ADO-trainer Dirk Kuijt de kleedkamer van zijn selectie even links liggen. De Katwijker liet voor de camera's van ESPN weten dat het niet verstandig was om in emotie zijn frustraties te uiten. Zijn boosheid volgde later in de week. 'Ik kan veel hebben van mijn jongens, maar ik kan slecht tegen de instelling die ik zag tegen Helmond. Dat heb ik ze wel duidelijk gemaakt.'
Kuijt vervolgt: 'De hoofdoorzaak van de nederlaag bij Helmond zat hem in de strijd, de inzet en de absolute wil om te winnen. Daar kan ik heel slecht tegen. Dat heb ik deze week duidelijk gemaakt, de spelers hebben in de training een reactie daarop gegeven. Dat was prima, maar nu wil ik dat graag terugzien in de wedstrijd.'
De 42-jarige trainer vindt dat de instelling die de selectie op de mat heeft gelegd, niet thuis hoort bij ADO. 'Ik weet dat ik jongens in mijn selectie heb die er alles voor willen geven, maar nogmaals, afgelopen vrijdag heb ik dat niet gezien. Dat accepteer ik niet, van niemand niet. Het maakt mij dan niet uit wie je bent. Zo spelen hoort niet bij deze club. Het is gebeurd en wat mij betreft gebeurt het nooit meer, het is onacceptabel.'

Gevolgen

Of en welke gevolgen Kuijt koppelt aan het optreden tegen Helmond, laat hij nog in het midden. 'Ik ben eruit hoe we gaan spelen, maar nog niet met wie. Ik wil kerels zien die er alles aan willen doen om een goed resultaat tegen VVV te halen', aldus Kuijt die niet kan beschikken over de geschorste Mario Bilate.

'Zeer pittige looptraining'

Voor verdediger Finn van Breemen lonkt een basisplaats. De linker centrale verdediger lijkt de voorkeur te krijgen boven Gylermo Siereveld. De 19-jarige voetballer merkte dat zijn trainer deze week anders was. 'Hij was wat afstandelijker dan normaal', zegt de verdediger. 'Afgelopen zondag hebben we ook een zeer pittige looptraining gehad. Ik denk dat we allemaal getergd zijn om ons te herpakken.'
Over een eventuele basisplek tegen VVV doet Van Breemen geen uitspraak. 'Ik moet gewoon hard blijven werken en mijn taken uitvoeren. Daarna kan ik kijken welke beslissing de trainer maakt. Maar als de trainer de keuze op mij laat vallen, dan ben ik er klaar voor', klinkt hij vastberaden.
Of Kuijt tegen VVV over Ricardo Kishna kan beschikken, is nog maar de vraag. De aanvaller startte tegen Helmond, maar was niet fit. Achterin lijken Finn van Breemen en Daryl Werker terug te keren, dat gaat ten kosten van Gylermo Siereveld en Guillem Rodriquez. Flankspeler Amar Catic is een twijfelgeval.

Wedstrijd live te volgen

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV Venlo is vrijdagavond vanaf 20 uur live te volgen op Den Haag FM. Verslaggevers Pim Markering en Jim van der Deijl doen verslag. Den Haag FM is te beluisteren via 92.0 FM en ook online.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!