Kunstlicht: actrice Wieteke van Dort over Tante Lien, mevrouw Van Dam en Ricky Risolles

Tante Lien
Tante Lien
DEN HAAG - Wieteke van Dort is zondag te gast in het kunst- en cultuurprogramma Kunstlicht op Den Haag FM. In aanloop naar haar tachtigste verjaardag, is de actrice, cabaretière en zangeres te gast om te vertellen over haar bijzondere carrière.
Wieteke (1943) werd geboren in Soerabaja in het toen door Japan bezette Nederlands-Indië. Toen ze zich op veertienjarige leeftijd in Nederland bevond, werd door president Soekarno al het buitenlands bezit genationaliseerd en bleven de Van Dorts noodgedwongen in Nederland. Sinds dat moment woont Wieteke in Den Haag.
Tante Lien, het abc-cabaret van Wim Kan, mevrouw Van Dam (Het Klokhuis) en andere iconische rollen bestaan alsof ze er altijd al waren. In Kunstlicht vertelt Wieteke hoe en wanneer de typetjes en rollen ontstonden. Ook vertelt Wieteke over de nieuwe show met Ricky Risolles, een voorstelling waar het publiek werkelijk uit zijn dak gaat. Deze is in december nog te zien in onze regio. Kijk hier voor de speellijst.
Direct na de uitzending is Wieteke vanaf 14.00 uur live te zien in de Poentjak aan de Kneuterdijk 16.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!