Ieder kind verdient cadeau op 5 december: inzamelactie Sintvoorieder1 op Den Haag FM en Radio West

Den Haag FM zamelt 9.540 cadeaus in voor Sintvoorieder1
Den Haag FM zamelt 9.540 cadeaus in voor Sintvoorieder1 © Den Haag FM
DEN HAAG - Vanaf maandag 14 november staan de uitzendingen bij Den Haag FM en Radio West vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Dat gaat in de grote steden om een op de negen kinderen.
Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terecht komen. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 20.000 cadeaus in te zamelen.
De cadeaus worden ingezameld via de actie bij Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november kan je van 6.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds cadeautjes doneren.
De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen. Je vindt hier een checklist voor als je een cadeau wilt doneren. Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de voedselbanken en (crisis-)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.

Doneer cadeautjes voor Sintvoorieder1

Help je ook mee? Luisteraars worden opgeroepen om zelf te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of onder collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending cadeaus te komen doneren.
Vorig jaar werden er 9.540 pakketjes ingezameld, maar toen organiseerde Den Haag FM nog in haar eentje de inzamelingsactie voor Sintvoorieder1. Dit jaar werkt Den Haag FM niet alleen samen met Omroep West, maar ook met lokale omroepen in de rest van de regio, zoals Sleutelstad (Leiden), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn en omgeving) en BO (Bollenstreek). Samen zetten zij zich in om 20.000 cadeaus in te zamelen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!