Vreugdevuur Scheveningen heeft alle vergunningen binnen: ‘Vuur gaat door’

Vreugdevuur op Scheveningen
Vreugdevuur op Scheveningen © Omroep West
DEN HAAG - Het vreugdevuur op Scheveningen gaat na vier jaar weer door. De organisatie heeft alle benodigde vergunningen binnen. 'Het vuur gaat door', bevestigt Ab Massa van Vreugdevuur Scheveningen vrijdagavond aan Den Haag FM.
De gemeente Den Haag gaf de organisatoren in de twee Haagse buurten eind september een evenementenvergunning. Dat betekent dat hun plannen voor de veiligheid van bezoekers en omwonenden zijn goedgekeurd.
Om de vreugdevuren door te kunnen laten gaan, hadden de organisatoren ook een natuurvergunning van de provincie nodig. Duindorp en Scheveningen liggen beiden naast een beschermd Natura 2000-gebied. Bij Duindorp gaat het om het Westduinpark en Wapendal, bij Scheveningen om Meijendel en Berkheide.

'Natuurgebieden worden niet aangetast door stikstofuitstoot'

Door de rook van het vreugdevuur kan daar stikstof terechtkomen. Omgevingsdienst Haaglanden heeft voor de provincie uitgerekend dat de natuurgebieden 'niet worden aangetast' door de stikstofuitstoot van de vreugdevuren. De provincie heeft vervolgens besloten de vergunning definitief te verstrekken aan Scheveningen. Het gaat om een vergunning voor de komende drie jaarwisselingen. Het is nog niet duidelijk of Duindorp ook deze laatste benodigde vergunning binnen heeft.
In Den Haag worden er traditiegetrouw op meerdere plekken in de stad vreugdevuren georganiseerd: Scheveningen, Duindorp, Laak en Escamp. Na de vonkenregen van de jaarwisseling in 2018-2019 op Scheveningen, werd besloten om de regels flink aan te scherpen. Zo mogen de stapels op Scheveningen en Duindorp dit jaar maximaal tien meter in de hoogte, lengte en breedte zijn.
Verslaggever Pim Markering sprak eerder met de organisatie van het vreugdevuur op Scheveningen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!