Weer tegenslag voor ADO: met 3-2 verloren van VVV

© ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft na een bizarre ontknoping verloren van VVV-Venlo. In de 96ste minuut kreeg het de winnende treffer te verwerken, waardoor ADO na veertien speelronden nog altijd de nummer zeventien van de ranglijst is. Silvinho Esajas en Xander Severina scoorden namens de thuisploeg.
Een basisdebutant op het middenveld en twee wijzigingen in de defensie ten opzichte van de laatste wedstrijd. Het was een duidelijk signaal van ADO Den Haag-trainer Dirk Kuijt richting zijn mannen na de schande van vorige week. In Brabant werd met 2-1 verloren van Helmond Sport en dus eiste Kuijt vrijdagavond tegen VVV-Venlo datgene wat een week eerder miste: strijd, passie én Haagse bluf.
De 20-jarige Silvinho Esajas mocht tegen de Limburgers voor het eerst aan de aftrap verschijnen en maakte direct het vertrouwen van zijn trainer waar. Twee weken eerder redde hij tegen De Graafschap met zijn eerste doelpunt in het profvoetbal al een punt voor zijn ploeg en ook tegen VVV verscheen zijn naam al vroeg in de wedstrijd op het scorebord.

'Haagse Pogba' opent de score

Het was een geluk bij een ongeluk dat de voorzet van Xander Severina, die samen met Thomas Verheydt de aanval vormde in het Haagse 5-3-2-systeem, alles behalve goed was. Een in het blauw geklede Venlonaar kon de bal wegwerken, maar zag deze panklaar voor de voeten van ‘de Haagse Pogba’ belanden. Verwoestend hard haalde Esajas uit: 1-0.
VVV-Venlo had de bal in het Bingoal Stadion, dat sinds deze week daadwerkelijk met de letters op het dak pronkt. Pas luttele seconden voor rust lukte het de bezoekers om doelman Hugo Wentges te verschalken via een perfecte kopbal van Rick Ketting.

ADO staat erbij en kijkt ernaar

Severina had eerder in de wedstrijd wel al de mogelijkheid gekregen om ADO op een ruimere marge te zetten. Als hij bij het afronden vaker een hoek zou kiezen, zouden zijn statistieken dit seizoen als de Bitcoin omhoog schieten. Maar ook nadat Verheydt de bal goed doorkopte, verzuimde hij. Zijn schot was geen probleem voor doelman Ennio van der Gouw, omdat deze recht door het midden was.
ADO stoeide ook na rust met het 5-3-2 systeem. Het kon VVV niet haar wil opleggen en moest zelfs de 1-2 incasseren. ADO-jeugdproduct Tristan Dekker kon kinderlijk eenvoudig doorlopen, terwijl de Haagse defensie ernaar keek alsof het getuige was van een trainingsvorm. Terwijl de supporters hun witte zakdoekjes tevoorschijn haalden, kreeg ADO direct bijna de genadeklap te verwerken. Ditmaal ging de poging van Thijme Verheijen rakelings over het doel.

Ongeloof in blessuretijd

Waar de regen in de eerste helft met bakken uit de hemel viel, viel ook de gelijkmaker van Severina op slag van het Haags Kwartiertje uit de lucht. De aanvaller draaide goed weg, waarna hij op doelman Van der Gouw af sprintte. In eerste instantie bracht de sluitpost nog redding, maar in de rebound was het alsnog raak: 2-2
Het geloof was even terug bij de ploeg van Dirk Kuijt, al lukte het niet om het klopje op de Limburgse deur om te zetten in een harde bons. Sterker nog, het waren juist de bezoekers die er diep in blessuretijd met de winst vandoor gingen. In de 96ste minuut rondde invaller Nick Venema, die koud in het veld stond, knap af, waardoor ADO blijft steken op de zeventiende plaats. De Hagenaren bleven gedesillusioneerd achter. Volgende week vrijdag reizen de Hagenaren af naar Velsen-Zuid, waar Telstar de tegenstander is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!